
نرخ کلیک یا CTR چیست؟
نرخ کلیک یا CTR مخفف سه کلمه Click Through Rate است. که میتوان معادل فارسی این عبارت را نرخ کلیک بیان کرد. از این معیار برای محاسبه تعداد کلیکهایی که توسط کاربران بر روی تبلیغات، لینکها یا کلیدهای قرار داد شده در وب سایت، استفاده میشود.
در واقع شما به کمک CTR میتوانید مشخص کنید کاربران اینترنتی تا چه حد جذب محتوای وب سایت شما شده و روی آنها کلیک کردهاند. تمامی این کلیکها باعث ورود کاربران به وب سایت شما میشود. بنابراین بالا بودن نرخ کلیک، به طور مستقیم بر میزان موفقیت یک وب سایت موثر است.
نرخ کلیک نشاندهندهی چه چیزی است؟
اگر مدتی در صنعت تبلیغات کار کرده باشید. احتمالا متوجه شدهاید که نرخ کلیک یکی از معمولترین معیارهای اجرایی است. و به صورت گستردهای برای بازار عمودی هر صنعت به کار برده میشود. وقتی کاربران به تبلیغی توجه میکنند. توجه خود را با کلیک بر روی آن نشان میدهند. کاربری که درگیر تبلیغ شده، میتواند با پیشنهاد شما خوشحال شود. و حتی به سمت دعوت به اقدام (Call-to-action) شما حرکت کند. بنابراین به نظر کاملا طبیعی میآید. که کمپینی که نرخ کلیک بالاتری دارد. نرخ تبدیل بالاتری هم داشته باشد.
بررسی نرخ CTR
یکی از راه هایی که می توانیم نرخ کلیک یا CTR را برای خود مورد سنجش قرار دهیم. اتصال به حساب کاربری Google Search Console می باشد. با رفتن به این برنامه، این نرخ را به صورت خودکار مشاهده خواهید کرد. کافی است برای دسترسی به آن به قسمت Performance رفته و قسمت Average CTR و Average position را فعال نمایید. با این کار اطلاعات خاص به شما داده می شود. و می توانید آمار صفحه مورد نظر خود را مشاهده کنید. عامل دیگری که می تواند تاثیر بسزایی بر این درصد بگذارد عنوان صفحه و متا دیسکیریپشن صفحات می باشد. برای اطلاعات دقیق تر، بهتر است یک فایل CSV از سرچ کنسول دانلود کرده و نرخ CTR خود را نسبت به ماه های گذشته بررسی کرده و میزان پیشرفتتان را مشاهده نمایید. در ادامه باید گفت فاکتورهایی برای افزایش نرخ کلیک سایت وجود دارند. که به عنوان عامل اساسی برای افزایش نرخ کلیک هستند. و شما می توانید با رعایت آن ها این درصد را افزایش دهید.
نحوه افزایش نرخ کلیک یا CTR
برای کاربر سه ثانیهای امروز که بیشتر از سه ثانیه برای جذب شدن به بمباران محتوای اینترنتی وقت ندارد. باید چند عامل را در نظر بگیرید که در همان سه ثانیه اول قاپ کاربر را بدزید.
عنوان جذاب بنویسید، نرخ کلیکتان بالا میرود
همه جا پر شده است از اینکه عنوان جذاب معجزه میکند. عنوان باید میخکوب کند. عنوان باید برخلاف جریان آب شنا کند و… از این دست عناوینی که اهمیت انتخاب عنوان را به شما نشان دهد. یکسری عنوانهای کلیشهای وجود دارد. که به شخصه اگر ببینیم نه تنها باز نمیکنیم. که سریع آن را رد میکنیم مبادا وقتمان از دست برود. اما یکسری عنوانها هستند که رسما کاربر را برای کلیک کردن قلقلک میدهند.
عناوینی که در عبارت آن از کلمههایی مثل آسان، ساده، ارزان، رایگان، چگونه، چیست، معجزه، فلان عدد راهکار موثر، شگفت انگیز، منحصربهفرد، پربازدهترین، بهترین روش، اشتباه مهلک، تضمینی، بلافاصل، طلایی، جادویی و… استفاده شده باشد. معمولا کلیک بیشتری میخورد.
بهترین کار این است که در بازه یک هفتهای با توجه به حوزه فعالیتتان، عنوان مورد نظر را انتخاب کرده و از آن استفاده کنید. و ببینید که چه کلماتی بیشترین جذابیت را برای کاربر ایجاد کرده است تا از آنها بیشتر استفاده کنید.
توضیحات و متادسکریپشن را دست کم نگیرید
توضیحاتی که در جستجو گوگل، زیر هر عنوان نشان داده میشود. تگ توضیحات یا متا دیسکریپشن نام دارد. نوشتن یک توضیح کوتاه در مورد صفحه مورد نظر که البته جذاب هم باشد. باعث جلب توجه کاربر میشود. حدود ۱۶۸ کاراکتر میتوانید در این قسمت استفاده کنید. جدا از عنوان، این توضیحاتی که زیر عنوان نشان داده میشود. باید باعث ترغیب کاربر برای کلیک کردن شود، طوری که حس کند الان چه چیزی در انتظارش است.
اگر شما این کار را نکنید، گوگل از بین کلمات کلیدی صفحه شما با کلماتی که کاربر جستجو کرده، نوشتهای بلند یا کوتاه از صفحهتان را نمایش میدهد.
از نشانه گذاریهای استاندارد یا همان اسکیما غافل نشوید!
قطعا دیدهاید در کنار توضیحات و عنوان در گوگل یک سری نشانهگذاریها هم وجود دارد که در چشم کاربر موثر است. مثلا ستارههای زرد رنگی که به صورت سیستم امتیازدهی به سایت شما، در زیر عناوینتان ظاهر میشود، در کلیک کاربر موثر است. یا قرار دادن عکس بند انگشتی مربوط به عنوان یا فیلم نیز شانس کلیک عنوان شما را در بین سایتهای دیگر بالا میبرد. همچنین گذاشتن پرانتز یا کروشه در عنوان یا توضیحات نیز میتواند نرخ کلیک شما را بالا ببرد.
برند سازی و تبدیل کلمه کلیدی به برند
اگر دقت کرده باشید، امروزه اغلب مردم که عاشق نوتلا هستند، به جای به کار بردن واژه شکلات صبحانه یا شکلات کاکائویی، نوتلا را به کار میبرند. درواقع شرکت نوتلا توانست با برندسازی خود، کلمات کلیدی را که مردم به دنبال آن بودند، تبدیل به برند خود کند. در این مسیر باید صبوری به خرج دهید و به برندینگ ادامه دهید تا بتوانید چنین جایگاهی را در گوگل به دست آورید.
تفاوت Impression و نرخ کلیک یا CTR در چیست؟
نرخ کلیک یا CTR در واقع هنگامی برای شما ثبت می شود. که کاربر بر روی سایت شما کلیک کند. و به بازدید از آن صفحه بپردازد. ولی Impression تعداد دفعات بازدید کلی از صفحه سرچ شده در گوگل می باشد.